Loading Events
:
9.11 2018 - 22.12 2018

KUNSTLOGEN

Bord og sofa

Kunstlogen inviterer til bords

Utstillingen BORD OG SOFA er et samarbeid mellom åtte kunstnere, som alle er invitert av KUNSTLOGEN. Konstellasjonen har aldri jobbet sammen før, og med utgangspunkt i ulike materialer skapes det ulike uttrykk. Noen i gruppen er mer designrettede mens andre er mer konseptuelle. Prosjektet er utviklet gjennom samtaler om kunst, kunsthåndverk, design, funksjon, estetikk, og hvorfor noe eller et uttrykk treffer et publikum eller ikke. Det har vært et mål å skape og gi plass for assosiasjoner og følelser, og gi publikum mulighet for å ta på det de ser. Publikum kan sette seg ned, ta på gjenstandene eller kjøpe tingene. Bordet står ikke stille, men vil forandre seg over ukene alt etter hva som skjer rundt bordet og i møte besøkende under utstillingsperioden. De fleste gjenstandene i utstillingen er til salgs.

I utstillingen inviteres publikum til å sette seg ned rundt bordet, ta på gjenstandene eller kjøpe tingene. Bordet står ikke stille men vil forandre seg i løpet av utstillinsperioden avhengig av hva som skjer i møte med publikum. Det er dekket til 12. Komposisjonen er stram og klassisk. Bordet er fullkomment og samtidig dysfunksjonelt. Her tvinges man inn i konvensjoner, ritualer, skikk og bruk. Bestikk er erstattet med spiseredskaper som tilsidesetter gjesten og utfordrer den inviterte. De åtte kunstnerne som bidrar, har alle laget eller påvirket gjenstander for hånd og noen få objekter representerer minner fra en tid som var. Kunstlogens grønne sofa skal være en frihavn og et sted for refleksjon. Publikum inviteres til å gå rundt og slå seg ned slik at det blir et sted for prat, spørsmål og undring. En sofa er ofte et trygt sted, og står som en motvekt til bordet. I sofaen kan du reflektere, prate og undre deg over bordet.

Hovedoppgaven for Kunstlogen AS er å skape nye og flere visningssteder for kunstnere, kunsthåndverkere og designere i Bergensområdet. Foretaket eies av Herdis Torsvik, Sarah Reed og Maria Udd som alle holder til på USF i Bergen. Samarbeidet startet for ca 14 år siden med utgangspunkt i Julemarkedet og der målet var, og er, å skape et salgsevent i større format. Kunstlogen ønsker å vise kvalitet, det som er nytenkende og annerledes, og legge til rette for økt omsetning av kunstneres produkter.

Kunstnere:
Stine Karlsen
Jan Kåre Myklebust
Tone Boska
Gurdish Haugsdal
Vibeke Rød Kjøde
Maria Jonsson
Herdis Torsvik
Maria Udd