Loading Events
:
9.11 2018 - 22.12 2018

PETRA DALSTRÖM

ett berg, en bädd, ett nyckelben

Utstillingen ”ett berg, en bädd, ett nyckelben”, viser en rekke objekter og installasjoner som dreier seg rundt fenomenet luft og negativt rom. Petra Dalström undersøker hvordan man kan bruke dette i en skulpturell prosess, hvor materialer som voks, porselensstøpemasse, kobber og hårstrå blir vevd sammen til et narrativ og får en abstrakt funksjon. Bomullstråd blir druknet i støpemasse og danner et skrøpelig skjelett. Små flygefrø blir vugget i vinden. En form tegner omrisset av et tomrom.

Petra Dalström sine arbeider tar utgangspunkt i å observere ulike materialers kvaliteter; materialenes logikk og sanselige egenskaper. Hun omdanner observasjonene til skjøre skulpturer, kinetiske installasjoner og systemer. De seneste år har hun beskjeftiget seg med fenomener som tid, lys og tyngdekraft, og utstillingen på KRAFT er på en naturlig måte en forlengelse av dette.

Petra Dalström (f.1987) er utdannet keramisk formgiver fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Designskolen Bornholm.Dalström er basert i København, har stilt ut arbeider ved en rekke visningssteder både internasjonalt og i Norge, og mottok i 2016 et treårig arbeidsstipend fra den Norske Kunsthåndverkenes fond.